17 de febr. 2016

Projecte: Canellera amb altímetre i brúixolaAquesta setmana i les següents comentarem els projectes de tecnologia vestible que han fet els meus estudiants a l’assignatura Projecte I de l’ETSEIB. Cal destacar que a segon curs encara no han estudiat electrotècnia ni electrònica i que tenien un nombre limitat d’hores per desenvolupar el seu projecte. Cal tenir, també, present que es tracta de prototipus i que, si s'hagués disposat de més temps, els dissenys i els acabats es podrien millorar. És probable també que, per motiu del temps disponible, els programes no estiguin optimitzats o continguin alguna errada.

Avui comencem amb el projecte Hiker. El Hiker consisteix en una canellera que incorpora dues funcions: altímetre i brúixola que es poden alternar prement un polsador i mostren la informació en un Neo Pixel ring.
Pel que fa a la primera funció es es fa servir un sensor GPS i funciona de manera que cada 62,5 m d'alçada s'encendrà un LED i, per tant, la corona sencera de LED encesos serà equivalent a 1000 m d'alçada. Un sistema de colors prèviament determinat ajudarà al senderista a saber exactament si es troba a 120 m o 1120 m. Si ens trobem entre 0 i 1000 m el color dels LED serà el groc, entre 1000 i 2000 m el verd, entre 2000 i 3000 m el blau i entre 3000 i 4000 m seran LED vermells. El sistema no contempla alçades superiors a 4000 m.


Per altra banda, el sensor de camp magnètic farà de brúixola, que consisteix en un LED de color blau que sempre indica el nord i d'un altre de taronja fix al Neo Pixel ring. La funció d'aquest últim LED és senyalar la direcció que té el muntanyenc.

En aquesta pàgina podeu trobar l’esquema del circuit i el programa corresponent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari