10 de febr. 2016

Afegim música a les nostres creacions amb LilyPad MP3



Amb els brunzidors piezoelèctrics o inductius podíem fer melodies però no permetien incloure veu o música als projectes. La placa LilyPad MP3 està dissenyada per a aquesta finalitat. Porta un microcontrolador, una targeta micro-SD i un decodificador MP3 (que també admet altres formats de so).



En la seva forma bàsica (sense necessitat de fer cap programa) permet reproduir cinc peces preprogramades. Podem gravar cinc fitxers de so a la targeta micro-SD de tal manera que el primer caràcter de cada nom sigui un nombre de l’1 al 5. Quan connectem a massa l’entrada corresponent de la placa es reproduirà el fitxer corresponent. Per sentir el so podem connectar dos altaveus de 8 Ω i poca potència als terminals per cosir, uns auriculars o un equip de so (al jack d’auriculars).
Altaveu
En forma més avançada podem modificar el programa del microcontrolador per canviar el seu comportament. D’aquesta manera podem disposar lliurement de les entrades i sortides del microcontrolador o de les comunicacions sèrie i i2c. També podem soldar un commutador rotatiu a la placa que ens permetrà controlar el reproductor MP3 i, a més, incorpora un LED RGB.
Placa amb commutador rotatiu

Hi ha una pàgina per aprendre'n (en anglès) força completa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari