8 d’abr. 2015

Teixit conductor i polsadors de roba



El teixit conductor ens permet crear interruptors o polsadors amb la pròpia roba. També el podem fer servir per fer botons tàctils.

teixit conductor


Al web d'Adafruit podem trobar un teixit de color platejat, un gènere depunt de color platejat i un gènere de punt elàstic.
cinta conductora


També disposem de cinta tèxtil conductora prima (5 mm) i gruixuda (17 mm), cinta tèxtil flexible blanca i cinta tèxtil flexible negra.
Pyralux
Un element alternatiu pot ser la làmina de poliamida recoberta de coure (Pyralux®).
Fotografies del web d'Adafruit.

Per a fer un polsador de roba podem posar dues peces de teixit conductor separades per una peça d'escuma amb un forat al mig. Aquest entrepà el recobrirem amb el teixit que vulguem que es vegi. En la imatge següent veiem les capes: roba exterior, teixit conductor, peça d'escuma, teixit conductor i roba del folre. És fonamental que les dues peces de teixit conductor no es toquin si ningú està fent pressió al centre.

botó tèxtil


Com a escuma podem agafar qualsevol tipus d'escuma com la de la fotografia següent. També podem fer servir un fregall de cuina o de bany. Convé que l'escuma tingui un gruix suficient (per exemple mig centímetre) per tal que les dues peces de teixit conductor no es toquin si ningú posa el dit sobre el lloc on hi ha el forat. El forat pot ser rodó (com en la figura anterior) o amb altres formes.

escuma


La connexió seria la mateixa que en el cas dels polsadors. Les dues potes del polsador corresponen a les dues peces de teixit conductor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari