15 d’oct. 2014

Afegim més leds



Podem afegir més leds. Atès que els leds gasten molt poc, podem alimentar-ne força quantitat amb un sol joc de piles.

Per posar diversos leds caldrà que cadascun d’ells es connecti amb la seva resistència. Un cop tinguem totes les parelles led-resistència, caldrà unir totes les resistències al positiu del portapiles i totes les potes curtes dels leds al negatiu del portapiles.

Si els leds són diferents (per exemple, si hi ha diversos colors) caldrà calcular la resistència que correspon a cada un.


En aquest dibuix hem posat les potes dels leds rectes ja que en un dibuix pla no podem fer meravelles. És recomanable doblegar les potes de manera que cada una surti cap a un costat i així evitem que es toquin entre sí.

Per fer les connexions necessitarem cables. Si no volem que les peces se’ns toquin entre sí, necessitarem cable aïllat. A més, el cable aïllat ens permet fer servir diferents colors per evitar equivocar-nos. Convé comprar el cable en una botiga de components electrònics ja que allí trobarem cables de 0,5 o 0,75 mm2. Si anem a una botiga de material elèctric és difícil que en trobem de menys d’1,5 mm2 i serà massa gruixut.
Cable vermell
Per poder pelar els cables us caldrà un pelacables. N’hi ha molts tipus i de molts preus. Cadascú pot triar segons el pressupost disponible i els gustos personals. Si n’heu de pelar pocs, també podeu fer servir unes alicates de tall. Però penseu que molts cops amb les alicates de tall podem tallar el cable enlloc de pelar-lo si no controlem bé la posició de l’eina i la força.

El que hi ha molta gent que fa i hem d’evitar és pelar els cables amb foc o amb les dents. Si ho fem, s’oxidarà e cable i farà mal contacte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari