2 d’oct. 2019

Projecte: LearningGlove


De la mateixa manera que a la setmana passada, avui comentem un dels projectes de tecnologia vestible que han fet els meus estudiants a l’assignatura Projecte I de l’ETSEIB durant el quadrimestre passat. Cal destacar que a segon curs encara no han estudiat electrotècnia ni electrònica i que tenien un nombre limitat d’hores per desenvolupar el seu projecte. Convé tenir, també, present que es tracta de prototipus i que, si s'hagués disposat de més temps, els dissenys i els acabats es podrien millorar. És probable també que, per motiu del temps disponible, els programes no estiguin optimitzats o continguin alguna errada.

LearningGlove és un guant en el que la punta de cada dit té un polsador de roba. Quan es pica amb el dit sobre una superfície toca la nota corresponent a aquell dit. Una segona funció del guant és aprendre a tocar el piano. En aquest cas es carrega un fitxer amb les dades de la melodia que es vol tocar i s'aniran encenent els LED situats a cada dit per indicar a l'usuari les notes que ha de tocar i durant quan temps.

Exterior del guant

L'interruptor de la placa és el que permet seleccionar entre els dos modes de funcionament. Els polsadors de la placa serveixen per variar el volum del so i els LED de la placa ens indiquen el nivell actual del volum. El programa està fet en CircuitPython.

Dits del guant

En aquesta pàgina podeu trobar el programa corresponent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari