8 de juny 2016

Sensor d'acceleració



Fa uns mesos havíem parlat d’un sensor d'acceleració i camp magnètic però es tractava d’un element complicat que requeria unes llibreries específiques per ser llegit.

Avui presentem un sensor d'acceleració més senzill (no llegeix camp magnètic) que no té una lectura molt acurada però que pot ser perfectament adequat per a la majoria de projectes de tecnologia vestible. Amb aquest sensor podem veure fàcilment en quina direcció va la gravetat i, per tant, saber en quina posició (dreta, estirada) està la persona que el porta. També ens pot servir per a detectar acceleracions, frenades, caigudes, etc.

Sensor d'acceleració
Aquest sensor es connecta a tres entrades analògiques i dóna, per a cada canal, aproximadament 1,5 V sense acceleració i 1,8 V amb l’acceleració de la gravetat. Si l’acceleració és el doble que la de la gravetat la tensió serà 2,1 V i anirà augmentant o disminuint en 0,3 V per cada múltiple de l’acceleració de la gravetat que es variï.

La placa (de 2 cm de diàmetre) només té cinc potes: el positiu i el negatiu d'alimentació i les tres sortides (per a cada direcció: X, Y i Z). És important destacar que la tensió d’alimentació només pot anar entre 1,8 i 3,6 V. Si el connectem a 5 V, probablement destruirem el sensor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari