11 de maig 2016

Materials electroluminescentsEls materials electroluminescents emeten llum per la seva superfície quan s’alimenten amb corrent altern. Podem posar una placa electroluminescent dins una peça de roba i que la llum surti només per uns forats estratègicament situats. També podem fer servir fil electroluminescent per il·luminar el contorn d’una peça.

fil electroluminescent

Atès que funcionen amb corrent altern d’una tensió una mica elevada, cal un ondulador (alimentat amb piles) per passar de corrent continu a corrent altern. Normalment el fabricant ens dirà quin és l’ondulador més adequat o ens proposarà un kit amb tots els elements. Els terminals de corrent altern han d’estar ben aïllats i protegits ja que si els toquem ens podem enrampar.

Adafruit comercialitza plaques de 10 per 10 cm de colors blanc, blau i turquesa i cintes de 100 cm de llarg de colors vermell, blau , verd, blanc i turquesa. També disposa de rotlles de fil de 2,5 m de llarg en colors blanc, vermell, blau, turquesa, verd, taronja, groc i rosa.

Sparkfun comercialitza rotlles de fil de 3 m de llarg en colors blanc, groc, vermell, blau, verd, porpra, rosa i taronja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari