21 de gen. 2015

El monitor sèrieEl monitor sèrie és una finestra que s’obre a l’ordinador i que permet comunicar-se amb el microcontrolador. Des del programa del microcontrolador podem enviar fàcilment informació que es mostrarà a la finestra i ens permetrà tenir informació sobre l’estat del programa.

El monitor sèrie és molt útil quan provem sensors nous ja que ens permet veure quin és el valor que ens dóna el sensor en cada moment. En veurem exemples més endavant. També és de gran ajuda quan un programa no fa el que esperem ja que si fem que el programa enviï informacions al monitor sèrie en punts estratègics podrem veure per quins punts passa i per quins no i quin és l’estat de les variables que ens interessen.

El monitor sèrie s’inicia posant la instrucció Serial.begin en la inicialització (setup). Podem enviar informació amb les instruccions Serial.print i Serial.println. Aquesta segona instrucció afegeix un salt de línia després d’enviar la informació.

Agafem, per exemple, el programa en el que llegíem el polsador i fem que ens enviï informació. En cada cicle ens enviarà el text lectura = seguit del valor llegit del polsador així com el text led encès o led apagat segons correspongui.


Programa

Per veure el que envia, cal prémer sobre el botó Botó que ens obrirà la finestra on rebem la informació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari