19 de nov. 2014

Entorn de programació per a la placa Flora



Les plaques Flora es programen, en principi, amb el mateix entorn que les plaques Arduino. Però cal una versió adaptada de l’entorn que inclogui les particularitats d’aquestes plaques. L’entorn, doncs, el descarregarem del web d’Adafruit i no del d’Arduino.

Per descarregar l’entorn anem a la pàgina de descàrregues d’Adafruit i triem l’opció que correspongui al nostre sistema operatiu (linux, Mac o Windows). Ens baixarà un fitxer ZIP que haurem de descomprimir i posar-lo en qualsevol lloc de l’ordinador (que després sapiguem trobar).

Un cop tinguem instal·lat l’entorn, podem obrir-lo. Aquest és l'aspecte de l'editor quan l'obrim:

Entorn de programació

A la part superior esquerra hi tenim el nom del fitxer amb el que estem treballant. Si hem fet un fitxer nou o hem obert directament l'entorn se'ns haurà assignat automàticament un nom de fitxer que conté la referència a la data del dia. El nom del fitxer també el tenim a la pestanya blanca.

A la part inferior dreta hi tenim el nom de la placa amb el que estem treballant i el port amb el que ens hi comunicarem. Si ens comuniquem per cable USB, el nom del port serà un port sèrie virtual (COM3, COM4, etc.). Abans de compilar o enviar el programa cal haver configurat correctament la placa (Adafruit Flora en el nostre cas) i el port; per tant, és recomanable fer-ho de bon començament. A l'apartat Eines del menú hi trobarem les opcions per canviar aquestes dues coses.

Menú de l'entorn de programació

La taula següent descriu per a què serveixen les diferents icones que podem trobar en aquesta finestra:

Icona Utilització
Comprova el programa per detectar errades
Comprova el programa i l'envia al microcontrolador
Crea un fitxer nou (buit)
Obre un fitxer existent
Desa el fitxer actual
Obre la finestra del monitor sèrie



Un dels avantatges de les plaques Arduino (i similars) és que poden enviar molt fàcilment dades a l'ordinador. Això ens permet veure si els programes fan el que volem ja que podem anar enviant missatges a l'ordinador. Els missatges enviats apareixen a la finestra Monitor sèrie a la que podem accedir des de l'apartat Eines del menú.

A la part inferior de la finestres (zones blava i negra) és on ens apareixeran els missatges que ens diran l'estat del sistema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari