28 de gen. 2015

Variem la llum que fa el led



Podem variar la llum que fa un led fent servir una sortida analògica, també coneguda com a sortida PWM. Les sortides analògiques el que fan és activar i desactivar la sortida a una velocitat molt ràpida de manera que el led, en realitat, s’està encenent i apagant a una velocitat tan gran que l’ull humà no nota el pampallugueig.

Quan pensem en encendre i apagar ràpidament normalment ens imaginem que està la meitat del temps encès i l’altra meitat apagat. Si fos així, el led faria aproximadament la meitat de llum. Però les sortides analògiques permeten variar quina part del temps està el led encès i quina part està el led apagat de manera que podem variar la lluminositat del led de manera efectiva.

A les sortides analògiques hi podem enviar un valor entre 0 i 255. Si hi enviem un 0 el led no s’encendrà i si li enviem un 255 es comportarà com si l’haguéssim connectat a una sortida normal (també anomenada sortida binària). Per tant, disposem de 256 possibles valors de lluminositat.

A la placa Flora les sortides 3, 6, 9 i 10 poden funcionar com a sortides analògiques.

El programa següent comença amb el led (connectat a la sortida 9) apagat i cada 0,1 segons augmenta una mica la seva lluminositat fins arribar al valor màxim. Després s’espera dos segons i torna a apagar el led i repetir la seqüència.

Programa

Podem connectar a la sortida 9 un dels tipus de leds que vam veure a una entrada anterior. En aquella entrada estaven a la sortida 12 però ara hem hagut de canviar ja que la 12 no té opció de sortida PWM.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari