20 de nov. 2024

Penjoll senzill

Aquest penjoll, creat per Jeff Epler, està fet amb barres de llautó i una placa Gemma M0. A la barra se li ha donat forma de cor, però podria tenir qualsevol altra forma.

Penjoll

S’han afegit dues barres (que podrien ser més fines) que connecten i subjecten la figura sobre la placa. En aquest cas, atesa la simetria, s’han connectat a les potes D0 i D1; però el programa només fa servir D1.

Penjoll acabat

Cada cop que es toca en qualsevol part de la barra es produeix un canvi en el color del LED.

Detall

Podeu trobar les instruccions completes al web d’Adafruit.

13 de nov. 2024

Pírcing amb LED per a l’orella

De tots els elements vestibles amb LED que hem comentat en aquest bloc, aquest és, quasi segur, el més petit.

Pírcing

Aquest pírcing, creat per Tim Alex Jacobs de Mitxela, porta uns quants LED dins de la barra que travessa l’orella.

Circuit

Per aconseguir-ho, tots els elements (LED, bateria, circuit imprès, etc.) han de ser molt petits. En aquest cas, la barra està feta a partir del tub d’una agulla hipodèrmica de calibre 16.

Acabat

Podeu trobar les instruccions completes al web de Mitxela.

6 de nov. 2024

Polseres intel·ligents per a animals

Reconec que el títol és enganyós, no té molt sentit posar-li una polsera a una vaca; però cal trobar un nom per a aquests dispositius.

Moltes persones, cada cop més, porten polseres, rellotges o braçals intel·ligents, sempre o mentre fan esport, que monitoren el ritme cardíac, les hores de son, la concentració d’oxigen en la sang, etc. I si poguéssim fer el mateix en animals?

Vedella

Fins ara, els xips que s’implanten als animals només porten un codi d’identificació. Però fent els xips una mica més grossos se’ls podria dotar de monitoratge del ritme cardíac i la respiració, localització, etc.

Esquema

Ja hi ha equips de científics i enginyers que hi estan treballant. Podeu llegir més informació a la revista IEEE Spectrum.