25 de març 2020

Circuit Playground Bluefruit

Ja hem parlat alguns cops de les plaques Circuit Playground i Circuit Playground Express. Avui presentem la tercera placa de la família: Circuit Playground Bluefruit. Aquesta placa, a més de tenir tots els avantatges de les plaques Circuit Playground, ens ofereix connexió Bluetooth Low Energy

Circuit Playground Bluefruit

De moment, és programable en CircuitPython i amb l'entorn Arduino.

18 de març 2020

Ulls animats

Al número 23 de la revista HackSpace magazine, a partir de la pàgina 126, en Ben Everard ens presenta un element de forma similar a unes ulleres que incorpora dues pantalles que permeten representar uns ulls humans en moviment.

Monster M4SK

Aquest element, anomenat Monster M4SK, ha estat pensat per a màscares de Halloween però també pot servir per a altres disfresses així com, per exemple, posar uns ulls en un quadre que segueixin els moviments de la persona que hi ha al davant.

Monster M4SK

Podeu trobar una guia d'ús molt completa al web d'Adafruit.

11 de març 2020

Accessoris per a les plaques Circuit Playground

Avui presentem un parell d'accessoris per a les plaques Circuit Playground. El primer és una pantalla de tinta electrònica que pot escriure i dibuixar amb els colors negre i vermell sobre fons blanc. S'acobla directament sobre la placa Circuit Playground i només cal fer el programa.

Pantalla Placa de prototipatge


El segon és una placa de prototipatge que ens permet afegir qualsevol circuit que desitgem i programant-ne la interacció en el microcontrolador.

4 de març 2020

Rellotge binari

Avui presentem un curiós rellotge creat per Sam DeRose que és capaç de mostrar l’hora fent servir només dos LED. El LED de més a l’esquerra indica l’hora i l’altre indica els minuts fent servir nombres binaris. Quan es prem el polsador, el LED de l’esquerra farà una seqüencia de quatre estats en la que encès és un 1 i apagat és un 0. Aquests quatre estats corresponen a la representació binària de l’hora on, per exemple, la seqüència apagat, encès, apagat, encès indica el valor binari 0101 que correspon a les cinc.

Rellotge

Per als minuts la lectura és una mica més complicada ja que si volguéssim indicar el valor ens caldria un nombre de sis bits i la lectura no seria gaire pràctica. Per això en Sam ha optat per una estratègia diferent. El que ens indica el rellotge és la xifra de l’hora que marcaria l’agulla llarga del rellotge, o sigui que arrodoneix les lectures en salts de cinc minuts. Així la seqüència encès, apagat, apagat, encès indica el valor binari 1001 que correspon al nombre 9 que és el que marcaria l’agulla si fossin tres quarts. Amb els valors indicats, doncs, serien tres quarts de sis.

Rellotge

Al web d’Instructables podeu trobar les instruccions completes per fer un rellotge igual.