26 de febr. 2020

Un parell de llibres

Avui comentem un parell de llibres que estan orientats al professorat. El primer d’ells és Soft Circuits: Crafting e-Fashion with DIY Electronics de Kylie Peppler, Melissa Gresalfi, Katie Salen Tekinbas i Rafi Santo; publicat per MIT Press. El llibre està orientat a la moda dins de la cultura de fer-ho un mateix.


Soft Circuits         Short Circuits

El segon és Short Circuits: Crafting e-Puppets with DIY Electronics de Kylie Peppler, Katie Salen Tekinbas, Melissa Gresalfi i Rafi Santo; també publicat per MIT Press. Aquest altre està orientat a la creació de titelles amb elements electrònics incorporats.

19 de febr. 2020

MakeFashion: tecnologia i moda

Hi ha dissenyadors de moda professionals que han incorporat la tecnologia vestible o, fins i tot, s’han decantat per treballar només amb moda amb tecnologia incorporada. L’any 2012 un grup d’experts en tecnologia vestible, dissenyadors professionals, tecnòlegs i estilistes es van unir creant MakeFashion.

Desfilada

MakeFashion serveix de plataforma de venda però també com a estratègia de promoció que culmina amb la desfilada anual que es fa a Calgary, Canadà. També fan tallers i activitats de difusió.

MakeFashion

Podeu trobar més informació al web de MakeFashion.

12 de febr. 2020

Altaveu tèxtil

Per aconseguir que les nostres creacions vestibles emetin sons podem fer servir, com ja hem comentat, altaveus o brunzidors però són objectes relativament grans. Una alternativa és fer-se un altaveu vestible.

Altaveu

Un altaveu vestible és una espiral de material conductor (fil elèctric o làmina de coure) situat sobre un imant. El resultat és un element que, si no fos per l’imant, és completament pla.

Altaveu

Podeu trobar una completa explicació del seu funcionament al web de Paola Guimerans. També podeu trobar algun exemple al web de Kobakant.

5 de febr. 2020

Una altra tesi doctoral sobre tecnologia vestible

A una de les pàgines de presentació del blog comentem que la tesi doctoral de la Leah Buechley va marcar l’inici dels e-tèxtils. Avui parlem d’una altra tesi doctoral en aquest àmbit, en concret La tecnología como material creativo: e-textiles y sus derivaciones en el campo de las artes visuales que la Paola Guimeráns va presentar a la Facultat de Belles Arts de la Universidad Complutense de Madrid el dia 28 de juny de 2017.

Paola Guimeráns

En aquesta tesi, la Paola fa un recorregut històric per l’electrònica dins de les cultures del “fes-ho tu mateix/a” i la democaratització de la tecnologia.Dóna especial importància al món educatiu i presenta uns quants tallers orientats a difondre la tecnologia e-tèxtil a públic de totes les edats.

Portada

Podeu trobar el text complet de la tesi tant en format web com en pdf.